fredag den 2. november 2018

VIP-frokost m. Ditte Wiese & Karen M. McManus

{Reklame: inviteret til arrangementet af CarlsenPuls}


Om søndagen var jeg inviteret til frokost af søde CarlsenPuls, hvor der var unik mulighed for en lidt mere afslappet samtale mellem os bloggere, Christian og Nikoline fra forlaget og forfatterne Ditte Wiese og Karen M. McManus. 


Der blev, oplagt nok, snakket om effekten af bogbloggere/bookstagrammere og sociale medier i forhold til deres bogudgivelser og Karen fortalte, at de i USA især bruger Twitter - både forfattere i mellem, men også læserne - og Ditte talte om, hvor meget vi herhjemme i Danmark meget bruger Instagram til at dele anmeldelser, øjebliksbilleder og tanker om bøgerne. 
Ditte sagde også, at der havde været tale om, at få anmeldelser af hendes bog i aviserne, men at hun foretrak de sociale medier, fordi det hovedsageligt er der, hendes potentielle læsere befinder sig. 

Derudover fortalte Karen, at de ved hendes bogudgivelse i USA brugte meget tid og mange penge på markedsføringen af "En af os lyver", for at få budskabet om den ud og ved Dittes udgivelse af "Provinspis" var det mere bloggere og bookstagrammere, der især reklamerede for bogen, dens budskab og på den måde fik spredt kendskabet til den. 

Det var enormt interessant, at høre dem tale om forskellen på både udgivelsesmetoden, markedsføring og networking i USA og Danmark, og selv om jeg jo godt ved, at det umuligt kan være samme proces, så var det alligevel tankevækkende at høre om.


Karen fortalte, at "when things are flowing, I'm a fast writer" og at hun faktisk kan skrive en bog på 2 måneder, hvis det er en historie hun virkelig føler for.
Ditte fortalte til gengæld, at hvor "Provinspis" nærmest skrev sig selv, så er hendes nye bog en lidt større udfordring blandt andet fordi, at karakteren har et andet tempo, end Ida har.
Ditte snakkede også om dét, at føle, at hun har denne her fantastiske debutroman, at skulle leve op til og at hun i det store hele er mere nervøs for den næste udgivelse, fordi hun har et ønske om, gerne at ville overgå sig selv.

Vi talte også lidt nærmere om deres kommende udgivelser, hvor Karens næste bog, "Echo Ridge", udkommer i starten af 2019 og Christian fortalte, at de havde kæmpet meget med titlen, da den på engelsk hedder "Two Can Keep a Secret" og eftersom vi på dansk ikke har et ordsprog der matcher, endte de med dét der faktisk var Karens arbejdstitel på bogen og som også er navnet på byen, som historien foregår i. Derudover talte Karen også kort om den selvstændige fortsættelse til "En af os lyver", der udkommer i 2020 og omend den første bog ikke var min favorit, ser jeg virkelig frem til begge bøger.

Ditte fortalte, at hun endnu ikke har en titel til sin kommende bog, der udkommer i foråret 2019 og at selvom hun har forsøgt, at finde hjælp hos sine læsere på Facebook, så har hun ikke ramt det helt rigtige endnu.
Den handler om høje forventninger - både dem du har til dig selv og dem andre har til dig, dét at være perfekt og dét at forsøge, at leve efter enhver mindfulness, selvhjælps og gør-de-her-5-ting-og-få-det-bedre-bog der findes. 

Ditte havde fået lov til, at læse det første kapitel op for os og omend jeg ikke kan gå i detaljer, så kan jeg roligt sige, at I skal glæde jer - jeg gør i hvert fald! 


Til slut fortalte Christian om de kommende udgivelser på CarlsenPuls generelt, om potentielle forfatterbesøg i det kommende år (!!!) og andre spændende forlagsplaner, som vi bloggere kun liiiige akkurat kan holde til, at blive indviet i. 

Det var en enormt skøn frokost og endnu engang vil jeg understrege, at der i høj grad er noget at glæde sig til, både fra de to fantastiske forfattere, men også fra forlaget!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar