fredag den 26. oktober 2018

Brecklings Bogcafé: Meget mere end bare morsom

{Reklame: inviteret af Allan Breckling}


"Jeg har det med, at fortabe mig i minderne." 

Tidligere på måneden var jeg med til Brecklings Bogcafé, hvor gæsten denne gang var Ulf Pilgaard, der i en samtale med Allan Breckling, fortalte om sit liv. Han var så snaksagelig, rar at høre på, morsom og ærlig. 

Allan var intervieweren i denne omgang, men Ulf blev hurtigt revet ind i stemningen og minderne og han fortalte på livet løs, om alt han havde oplevet. Ligesom Ulf, blev både Allan og det store publikum revet lige så meget med af historierne og tiden gik enormt hurtigt. 


Han fortalte om sin barndom og blandt andet om sin babysitter, der kom sammen med en tysk soldat, men eftersom hans hjem var et mødested for modstandsbevægelsen, var det nogle meget nervøse år.

"Du surfer på latteren fra publikum." 

Han fortalte, at han som barn var lidt af en klovn. Han var ham der stablede stakkevis af bøger op, prøvede at balancere på dem og naturligvis, væltede ned fra tårnet. Han levede højt på - og gør i princippet stadigvæk - at få de andre til at grine, men som han selv sagde: "Jeg lærte jo ikke en skid." 

"I virkeligheden havde jeg min debut som Fedtmule i Magasin." 

Derudover kom han også ind på, han faktisk ikke rigtigt gik med skuespillerdrømme som ung - at han ikke kunne forestille sig sådan noget for sig selv, men at han i en ungdomsgruppe på et tidspunkt fik hovedrollen i et stykke, - ganske nok fordi, at han var præstens søn - men langsomt blev gnisten tændt.

Hans far brød sig i starten ikke rigtigt om hans karrierevalg, men Ulf har efterfølgende fundet sin fars dagbog, hvori han havde skrevet, hvor stolt han var, over at se sin søn deroppe på scenen, hvor så mange andre store skuespillere har stået og dét finder jeg virkelig smukt. 


Ulf har enormt meget livserfaring på både godt og ondt, og hans skuespillerkarriere har på mange punkter været hans redning.
Han fortalte om, at han gik på scenen aftenen efter hans kones død. At han da brugte sit arbejde som et lille afbræk på 2 timer - en lille terapisession, hvor han var en anden, end ham, der lige havde mistet så vigtigt et menneske.

Derudover snakkede han om hans kollegaer, årene med Dirch Passer, om alle de fjollede beslutninger han tog som ung, om at der dengang var flere muligheder for at prøve ting af, hvor det nu skal gå hurtigt, hvilket han synes er synd for ungdommen.
At man lære hele livet igennem og at han synes, at samfundet ville blive bedre af, at flere ville nyde godt af filosofien. 

Det var en helt særlig eftermiddag og Ulf Pilgaard var uden tvivl en oplevelse for sig. 


Næste Brecklings Bogcafé er d. 22. november, hvor Pernille Juhl kommer og taler om hendes bøger. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar