søndag den 16. september 2018

"Ond vilje" (Darkest Minds #1) af Alexandra Bracken

{Bogen er et læseeksemplar fra mit arbejde}

"Hun vidste ikke, at der var to af mig nu. Splittet mellem alt det, jeg havde ønsket, og alt det, jeg nu blev nødt til at være."Titel: Ond vilje (Darkest Minds #1). Forfatter: Alexandra Bracken. Udgivelsesår: 2018 (originalt: 2012). Sidetal: 464. Forlag: Høst & Søn. 

En mystisk sygdom dræber 98 procent af alle børnene i USA, og de resterende 2 procent viser sig at have udviklet en form for overnaturlige evner, som ingen helt ved, hvad indebærer, og de placeres derfor i forskellige aflukkede faciliteter.

16-årige Ruby undslipper med nød og næppe en af regeringens mest brutale testlejre og slutter sig til en gruppe andre teenagere på flugt fra systemet. Og på jagt efter svar.Liam, den lille gruppes leder, falder hårdt for Ruby, men hun kan ikke lade ham komme tæt på sig. Ikke efter det, der skete med hendes forældre...


Jeg var egentligt forberedt på, at dette ville være en god læseoplevelse, men jeg havde alligevel ikke forudset, hvor hooked jeg ville blive i Rubys historie.
Med "Ond vilje" har Bracken nemlig skabt et univers, der er skræmmende, men ikke utænkeligt og det er umiddelbart den bedste opskrift på en nervepirrende og spændende dystopisk bog, jeg kan komme i tanke om.

Ruby er en stærk og interessant hovedkarakter at følge, men det er i virkeligheden dynamikken i den lille umage gruppe hun rejser med, der holdt mig fanget og underholdt. Liam, Zu & Chubs er simpelthen så skønne og jeg nød at følge dem og langsomt at finde ud af, hvordan de hver især var endt der, hvor de var.

"... Det må have været det mest falske forsøg på optimisme, siden min lærer i tredje klasse argumenterede for, at vi var bedre tjent uden de døde børn i vores klasse, for så fik vi andre mere tid på gyngerne." 

Historien starter egentligt lige på og så bliver det langsomt afdækket, via tilbageblik, minder & historier i mellem, hvad der egentligt er sket verden over. Det gjorde starten en smule forvirrende, fordi jeg lige skulle finde fodfæstet midt i kaosset, men igen var det noget der især holdt mig både fanget og fascineret, fordi jeg absolut måtte løse gåden.

Slutningen var ikke en overraskelse, men den var alligevel et virvar af følelser og efterlod mig fuldstændig hungrende efter så meget mere og jeg glæder mig ufattelig meget, til at fortsættelsen udkommer på dansk i slutningen af oktober.