tirsdag den 4. september 2018

"Den bøjede mønt" (De ualmindelige #1) af Jennifer Bell

{Reklame: bogen er et læseeksemplar fra mit arbejde.}

"En kvinde i selvlysende vejarbejdervest og knæbukser kom flyvende på noget - Ivy kneb øjnene sammen: Var det en dørmåtte?"Titel: Den bøjede mønt (De ualmindelige #1). Forfatter: Jennifer Bell. Udgivelsesår: 2017. Sidetal: 348. Forlag: Høst & Søn.

Dyk ned i en magisk verden under Londons gader, hvor intet helt er som det ser ud ... Da Ivy og hendes storebror Seb finder deres bedstemors hus endevendt, kan de slet ikke forestille sig, hvad der venter dem. En svævende fjer har skrevet en ildevarslende besked på væggen, og snart er de to søskende viklet ind i et hæsblæsende eventyr dybt under Londons gader, i den mystiske by Lundinor, hvor almindelige ting har magiske kræfter.Men hvor der er store kræfter på spil, lurer der ofte ondskab, og nu må Ivy og Seb finde til bunds i en gammel familiehemmelighed – før det er for sent ...


Da jeg begyndte på "Den bøjede mønt", havde jeg absolut ingen forestilling om, hvor stor en fornøjelse historien ville være, men åh, hvor var den fantastisk.
Bell har bygget dette vilde, spøjse og skæve univers op, der konstant overrasker og fik mig til at studse, genlæse sætninger, smile og fortsætte. Jeg mener, flyvende støvsugere, klokker der taler og trommestikker, der gør dig til en badass? En hel masse ganske almindelige ting, der har fået tilføjet et strøg af magi ualmindelig og omend det er lidt sært ind i mellem, så fungerer det lige præcis som det skal. 

""Hvor fanden ligger Bletchy Scrubb?"
"I den almindelige verden" erklærede Seb muntert og slog ham på ryggen. "Du ved, dér hvor tæpperne bliver liggende på gulvene, og handsker bare holder ens hænder varme og sådan.""

"Den bøjede mønt" tog mig med på et eventyr og jeg var ligeså forundret som Ivy & Seb, blive lige så overrasket som dem og det var så ufattelig let, at leve mig ind i - nay, at forsvinde ind i dette unikke og skønne univers.

Det er absolut en af de børnebøger, jeg anbefaler oftest i butikken - ikke kun er bogen flot (og det er de efterfølgende i øvrigt også), men den er også fængende og har lidt af det hele. 
Jeg er ikke meget for, at sammenligne bøger med Harry Potter, men jeg plejer gerne at sige, at "Den bøjede mønt" har den samme magiske stemning, som J. K. Rowlings bøger og det er måske en af de bedste anbefalinger, en bogserie kan få. For den er helt klart sin egen, men følelsen? Følelsen er absolut ikke til at tage fejl af.