torsdag den 6. september 2018

Bogtag #8: NOPE Book Tag


I dag er det på med nej-hatten, folks, for jeg har fundet en hel del nopes frem og har besvaret "NOPE Book Tag" fundet hos A Booktube Book - så nu bliver det lettere negativt. Derudover har jeg forsøgt at oversætte booktagget, hvilket seriøst også var lidt af en nope-oplevelse, så jeg beklager for kinks og sære vendinger.

1. Nope: slutning
En bog, der fik dig til at NOPE, enten i benægtelse, raseri, eller ganske enkelt fordi slutningen var dårlig: 
Vi nupper en benægtelse-slutning her, fordi "Mig før dig" af Jojo Moyes er en af de bøger, der lærer læseren, at kærlighed ikke altid er nok ...

2. Nope: hovedperson
En hovedperson du ikke kunne lide og som drev dig til vanvid:
Let's face it, Christian fungerer helt fint i den oprindelige trilogi, men så blev vi lukket ind i hans hoved i "Grey" og finder ud af præcis hvor fucked up, manden er ...

3. Nope: serier
En serie der viste sig at være en stor stak NOPE, efter du har investeret så meget tid og energi på den, eller en serie du gav op på, fordi den simpelthen ikke var det værd:
"Firelight"-serien af Sophie Jordan. Den startede ellers helt OK ud, men efter at have læst toeren, "Vanish", besluttede jeg mig for, bare at droppe den sidste bog. Sådan noget bras.

4. Nope: populært par
Et "ship" du ikke støtter:
Jem & Tessa fra "The Infernal Devices" af Cassandra Clare. Jem er virkelig en skat og jeg elsker ham, men han & Tessa burde aldrig have været en ting, i lige netop den trilogi. 

5. Nope: plot twist
Et plot twist du ikke så komme og ikke kunne lide:
"November 9" af Colleen Hoover havde den type plot twist, som du slet ikke overvejer, fordi det er så fucked up & omend jeg kunne lide bogen, så ødelagde plot twistet helt klart en stor del af historien for mig.

6. Nope: hovedpersons beslutning/handling 
En karakters beslutning, der fik dig til at ryste på hovedet: 
Parker fra "En del af os" af Amanda Maxlyn træffer en lidt cave-macho-man-agtig beslutning på han & konens vejne og fuck, hvor jeg bare ikke magtede det. Det gør jeg i øvrigt stadigvæk ikke ...

7. Nope: genre
En genre du aldrig kommer til at læse: 
For at citere den unge JB, så: never say neeeeever! Men ak, chancen for, at du finder mig med en management-bog er alligevel pæææænt minimal. 

8. Nope: bogformat
Bogformater du hader og undgår at købe, indtil den udkommer i en anden udgave:
Det er ikke fordi, jeg decideret hader nogen bogformater, men pocketbooks går jeg generelt i en stor bue udenom. Skriften er for lille, bogen er totalt u-handy og allerede efter at have læst første side, så flyver forsiden til siden og kan ikke rettes på plads igen. Bleh. 

9. Nope: trope 
Et trope (der åbenbart betyder overbrugt plot-device), der får dig til at NOPE:
Når en karakter bider sig selv i læben. For det første: hvem gør overhovedet det? Bevidst eller ubevidst, WHO DOES IT? OG så ser det jo no way in hell hot ud, altså. I just don't geeeet it. 

10. Nope: anbefaling
En bog der er super hyped og bliver anbefalet i stor stil, som du nægter at læse:
Nægter og nægter, men jeg må sige, at jeg har været pænt sløv til, at hive "En mand der hedder Ove" af Fredrik Backman ud af reolen. Jeg skal nok nå til den en dag. Tror jeg ...

11. Nope: klicheer/pet peeve
En kliche eller litterær pet peeve, der altid får dig til at rulle med øjnene: 
Når bøgerne i en serie ikke passer sammen. Come ooooon, ja, nogle gange får man gode ideer efterhånden, men hvorfor ændre på noget undervejs? Ak, hvis jeg skifter type undervejs (fra paperback til hardback/omvendt), så er det min egen fejl, men i det mindste prøv at få de samme udgaver af en serie til, at passe sammen. Tak.

12. Nope: kærlighedsinteresse
En kærlighedsinteresse der ikke burde eksistere/en karakter, du ikke synes burde have været en mulig interesse:
Cobalt/Riley og Ember fra "Talon"-serien af Kagawa. Lad nu være med, at smække en romance ind, bare fordi du kan. Den er unødvendig i mine øjne. Og herre belastende ...

13. Nope: bog
En bog der ikke burde eksistere:
"Sex and the City" af Candace Bushnell. Jaja, TV-serien er fantastisk. Bogen her, though? Lad mig bare sige, at det ikke er for sjov, at jeg altid bruger den som eksempel til sådanne tags ...

14. Nope: skurk
En uhyggelig skurk/modstander du ville hade at støde på og ville få dig til at løbe i den modsatte retning:
Dem alle. Seriøst. Jeg er herre meget en pivskid. Voldemort er selvfølgelig siiiindssygt højt på listen, så lad os nøjes med at nævne ham, frem for at freake mig mere ud ...

15. Nope: dødsfald
En karakters dødsfald, som stadig generer dig: 
Dobby. Rue. Sirius. Will. Tris. Max. Augustus. Fred. Charlotte. Prim. Chuck. Lupin. Finch. Teddy. 
Fuck, I could go on forever ... 

16. Nope: forfatter
En forfatter, du har haft en dårlig læseoplevelse fra og ikke læser mere fra: 
Jeg kan faktisk ikke rigtig komme i tanke om nogen, som jeg decideret holder mig fra, på grund af en tidligere dårlig læseoplevelse.

Pyh, det var overraskende sjovt (og lidt nemt), at finde alle svarende frem og hvis du sidder derude og er blevet lettere negativ, så er du hermed tagget til at være med!