onsdag den 18. april 2018

Bogtag #7: A-Z


Jeg har set A-Z bogtagget florere lidt rundt i vores bogbloggerverden og omend jeg ikke direkte er blevet tagget, synes jeg at det kunne være sjovt at være med.

A: Author you’ve read the most books from
Jeg tror umiddelbart, at det må være Cassandra Clare, der fortsat kaster skønne bøger ud af ærmet ved enhver lejlighed (sådan næsten da).

B: Best sequel ever 

Æh, det må nok være "Vildhunden & panteren" af Sidsel Sander Mittet (in all fairness, så er alle bøger i den trilogi pænt gode) og ellers er der også "The Scorch Trials" af James Dashner, der virkelig skiller sig ud i den trilogi ved rent faktisk at være pisse fed (i modsætning til etteren der var OK og toeren der var fesen).

C: Currently reading

Jeg er faktisk lidt mellem bøger i øjeblikket og har ikke helt besluttet mig for, hvilken jeg nu skal gå igang med. 

D: Drink of choice while reading
Vand for det meste, egentligt.

E: E-Reader or Physical books 

Fysisk bøger - evigt, altid, hele vejen frem.

F: Fictional character you would have dated in High School 
Dem der er dårlig indflydelse ...
Iskolde Ash fra "Iron Fey"-sagaen, selvdestruktive Will fra "The Infernal Devices", måske endda Malfoy, hvis ikke han havde været sådan en fars dreng.
Og nej, jeg har ikke altid taget de sundeste valg.

G: Glad you gave this book a chance

"Skildpadder hele vejen ned" af John Green. Jeg havde egentligt afskrevet den, men endte, til mit held, med at købe den alligevel og den blæste mig bagover.

H: Hidden gem book

"I et spejl, i en gåde" af Jostein Gaarder. Det er en lille, kort bog, som jeg læste for snart 5 år siden og stadig tænker på regelmæssigt. Et tilfældigt udsalgsfund, der gjorde et enormt stor indtryk. 

I: Important moment in your reading life

Det øjeblik for lidt over 10 år siden (hvor bliver tiden af?), da jeg slog op på første side i "Twilight" af Stephenie Meyer. Da blev jeg mindet om, at bøger inviterer læseren ind i en anden, oftest spændende og nogle gange også altopslugende universer. 

J: Just finished reading…

"Ravnenes hvisken 2" af Malene Sølvsten og den var SÅ god!

K: Kinds of books you won’t read
Jeg er vokset fra, at udelukke genrer, men du vil sjældent finde mig med fagbøger i hænderne. Jeg nyder den lejlighedsvise biografi, men det er så sjældent, at det næsten ikke tæller.

L: Longest book you’ve read 
"Harry Potter og Fønixordenen" af J.K. Rowling med dens 923 sider.

M: Major book hangover because of… 

Æh, cliffhangers, naturligvis. Heldigvis læser jeg så sjældent længere serier nu, at de ofte er fuldt udgivet, når jeg når til dem, haha. 

N: Number of book cases you own 

Jeg har 9 rumdelere i forskellige størrelser, hvor i alt 50 rum er fyldt til randen - flere af dem er i dobbelt lag, men sådan er det med over 700 bøger i en etværelses lejlighed (what am I thinking?).

O: One book you’ve read multiple times

"Twilight" og "Harry Potter og de vises sten" har jeg nok læst en 4-5 gange hver efterhånden, omend genlæsning ikke helt er min ting.

P: Preferred place to read 

I min lille hule på sofaen.

Q: Quote that inspires you / gives you the “feels”

“The worst part of holding the memories is not the pain. It's the loneliness of it. Memories need to be shared.” 
"The Giver" af Lois Lowry

“Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.” 

"Coraline" af Neil Gaiman

“Når jeg dør, brister en sølvstreng med glatte perler, som triller gennem landet og løber hjem til muslingemødrene på havets bund.
Hvem vil dykke efter mine perler, når jeg er borte? Hvem vil vide, at det var mine? Hvem kan gætte, at hele verden engang har hængt om min hals?” 

"I et spejl, i en gåde" af Jostein Gaarder

R: Reading regret

Der var engang hvor jeg lavede æselører i mine bøger. Det fortryder jeg sådan set stadigvæk. 

S: Series you started, but need to finish 

... hvor meget må sådan et svar fylde?
Jeg nåede aldrig længere en etteren i "A Court of Thorns and Roses" af Sarah J. Maas, hvilket jeg ikke helt selv forstår og det samme gælder "The Dark Artifices" af Cassandra Clare & "Slammed" af Colleen Hoover. "Grisha"-trilogien af Leigh Bardugo mangler jeg også to bøger i og så vil jeg seriøst gerne snart læse "Lorien Legacies"-serien af Pittacus Lore færdig. Og Aveyards "Rød dronning"-serie og og og ...


T: Three of your all-time favorite books 

"It Ends with Us" af Colleen Hoover, for al dens ærlighed og barske historie, der fik mig til at føle mere, end jeg længe har gjort.

"Kragens Kald" af Leigh Bardugo, for dens rå humor og dystre karakterer, der fik verden omkring mig til at forsvinde fuldstændig.


"Vildhunden & panteren" af Sidsel Sander Mittet, som jeg har modtaget af Forlaget Facet, for dens forfærdelige, men smukke historie, der tog mig med storm. 


U: Unapologetic fangirl for… 

Absolut ingen bøger. 
Hver bog er en oplevelse - en lærerig en af slagsen. Nogle gange lærer jeg noget om mig selv, noget om andre, noget omkring hvad jeg finder godt og noget om hvilke bøger, jeg bare skal holde nallerne fra. 

V: Very excited for this release more than any others
"Det korrupte rige" af Leigh Bardugo, som CarlsenPuls er ved at oversætte. "Kragens kald" var BEYOND fed og selvom jeg er liiidt utålmodig, så venter jeg på den danske udgave.

W: Worst habit 
Mig? Dårlige vaner? Pff! 
Nej, seriøst, jeg aner ikke hvad det skulle være.. I hvert fald hvis vi taler om bøger.

X: X Marks the Spot: the 27th book on your shelf 

Det er "Min historie" af Zilan B. Sådan en semi-god bog om et seriøst-barsk emne.

Y: Your latest book purchase 

"Litteratur" af Dan Ringgaard. Til næste skoleforløb skal vi læse noget faglitteratur og filosofi omkring litteratur? Det kan jeg vist lige klare. 

Z: Zzzz snatcher: last book that kept you up way too late 
Bleh, jeg kan ikke engang huske, hvornår jeg sidst har haft mulighed for, at blive længere oppe på grund af en bog.
Men Dewey's Read-a-Thon nærmer sig og mon ikke det kan lade sig gøre der?