torsdag den 7. december 2017

'Nordisk Mytologi' af Neil Gaiman

{Reklame: dette er et læseeksemplar fra min arbejdsplads}

"De nordiske myter er historier fra et koldt sted med lange, lange vinternætter og endeløse sommerdage, myter fra et folk, der ikke helt stolede på eller kunne lide deres guder, selv om de respekterede og frygtede dem." Titel: Nordisk Mytologi. Forfatter: Neil Gaiman. Udgivelsesår: 2017. Sidetal: 269. Forlag: Modtryk. 

Neil Gaiman genfortæller på ægte Gaimansk facon med dybde, passion og humor de fascinerende historier fra den nordiske mytologi. Han forbliver tro mod myterne og formidler dem, så både unge og voksne trækkes ind i de gamle guders magtkampe, oplever deres letantændelige temperamenter og deres evige forsøg på at narre hinanden og skabe intriger.


Hvad Gaiman rører, bliver som regel til guld og omend den nordiske mytologi var en, jeg holdt af i forvejen, så blev det pludselig serveret med lidt glimmerdrys ala Gaiman - det nærmest perfekte krydderi. 

Nogle af historierne fangede mere end andre, nogle historier kunne jeg genkende fra historier fra min barndom, eller bøger med nordisk mytologi som tema og ærlig talt, så synes jeg virkelig at Gaiman har gjort det hammer godt med genfortællingerne.
Jeg var især vild med båndet mellem Thor og Loke i bogen, der mindede mig lidt om dét de har i Marvels filmene og det fik mig til at smile maaange gange. 

"Sådan var det nemlig med Loke. Man kunne ikke holde ham ud, selv når man satte allermest pris på ham, og man satte pris på ham selv når man hadede ham allermest." 

Som nævnt tidligere, fangede nogle af myterne mere end andre og hvor nogle fik mig til at grine, var der nogle jeg blev lidt døsig af, men sådan er det som regel med sådan nogle samlinger.
Summa summarum er, at det er endnu et godt og genialt værk fra Gaiman (og de nordiske guder, naturligvis) og det 
er en bog, jeg helt klart vil læse igen og som jeg ser frem til, at læse højt for mine fremtidige børn en dag. 

2 kommentarer:

  1. Åh, jeg mangler endnu at læse den helt fra ende til anden. Nok mest fordi, jeg er lidt bange for om der er nok Gaiman i den i forhold til myterne. Hvis du forstår? Men din anmeldelse gør mig heldigvis lidt roligere :)

    SvarSlet