søndag den 5. februar 2017

Bog bingo '17 #1

Bog bingo er noget der har floreret rundt på de sociale (og boglige) medier de seneste par år og er egentligt en lidt hyggelig måde at nå nogle boglige mål på.
Jeg har længe overvejet at være med og efter at have læst Louises og Bjørgs fine indlæg om det, blev jeg simpelthen nødt til også at lave en bingoplade!


Min bog bingoplade befinder sig i min Bullet Journal og jeg har købt små stjerneklistermærker som brikker, til når jeg har gennemført de forskellige mål. 
Bingopladen består, hos mig, af 25 boglige mål, som jeg synes kunne være sjove at opnå. Nogle af målene går igen fra mine nytårsrefleksioner og nogle mål er gentaget på pladen, men alle er ment som nogle ekstra udfordringer til dette års læsning. 
Det kan måske være lidt svært at læse og nogle af målene er forkortet på en lidt spøjs måde, så de kunne være på pladen, men i hvert lyder de således:

Læs en krimi x3
Færdiggør en serie x2
Læs en bog, 'alle' andre end du selv har læst
Læs en bog, der er filmatiseret
Læs en bog, du har fået anbefalet
Læs en bog af Jane Austen
Læs en bog, der er udgivet i 2017
Læs en uhyggelig bog
Læs en bog på under 100 sider
Læs en banned bog
Læs en biografi
Læs minimum 36 bøger, der var på min reol før årsskiftet (Mount TBR)
Læs en bog om en bog
Læs en bog på over 500 sider
Læs en bog, der har været på reolen i over 3 år
Læs 75 bøger (Goodreads mål)
Læs en bog, du før er startet på, men ikke har færdiggjort
Læs en bog, du aldrig troede, at du ville læse
Læs en bog fra din barndom
Læs en graphic novel
Læs en klassiker
'Frit valg'-felt, hvor jeg selv må bestemme, hvilken bog jeg vil læse der


Én bog må kun gælde for ét felt, så selv om en bog både er en klassiker og er filmatiseret, må jeg stadigvæk kun krydse et af felterne af. De eneste undtagelser er Mount-TBR feltet og Goodreads-målet, da de er overordnede mål og er der for at jeg ikke 'bare' har fuld plade efter et par måneder, men at pladen derimod kan holde det meste af året.
Når jeg så første gang får bingo enten lodret, vandret, diagonalt og forhåbentligt til slut også fuld plade, udløser det en gevinst.
Jeg har endnu ikke helt besluttet mig for, hvad det skal være for nogle gevinster, men det finder jeg ud af undervejs.

Min tanke er, at jeg opdaterer lidt på bloggen løbende, når det er relevant. Eventuelt når jeg opnår en bingo og jeg har fundet min gevinst? Vi får at se! I hvert fald glæder jeg mig til at udfordre mig selv og selvfølgelig til at få krydset flere felter af på min bingoplade! 

Har du prøvet noget lignende, eller er du måske allerede i fuld gang?