søndag den 17. marts 2019

"Halve sandheder" (Carolina Days #2) af Carey Heywood

{Bogen er et anmeldereksemplar fra Palatium Books}

"Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst så en stjerne eller ønskede mig noget, fordi jeg havde set en. Skyerne skjuler nogle af dem for mig, men ikke dem alle sammen.
Jeg klemmer øjnene sammen og ønsker af hele mit hjerte at blive den kvinde, de tror jeg er." Titel: Halve sandheder (Carolina Days #2). Forfatter: Carey Heywood. Udgivelsesår: 2018 (originalt: 2014). Sidetal: 250. Forlag: Palatium Books.

Hun troede slet ikke, at det ville komme så vidt.
Det hele startede så uskyldigt for den populære modeblogger Lindsay Palmer. Men nu har det antaget sit helt eget liv, og problemet er, at Lindsay ikke ved, hvordan hun skal stoppe det. Og hvad værre er, hun ønsker slet ikke at stoppe det.
Hendes daglige løgne på modebloggen er blevet både hendes største glæde og dybeste skam. Tusindvis af mennesker elsker hende, men ville de gøre det, hvis de kendte sandheden?

Det var egentlig meningen, at Luke Jamieson bare skulle gøre sin lillesøster en lillebitte simpel tjeneste. Men tjenesten betyder, at Lindsay Palmer pludselig kommer ind i hans liv, og der er noget ganske særligt ved denne pige, som han ikke kan få ud af tankerne. Og nu er han ved at forelske sig i en pige, han i virkeligheden ikke kender.

Han ønsker ikke andet end, at hun lukker ham ind, så han – måske – kan hjælpe hende ud af det bur, hun selv har bygget.
Vil sandheden sætte hende fri, eller har hendes løgne allerede ødelagt alt?


Jeg kunne overordnet set godt lide historien om Lindsay og Luke. Om Lindsays angst for verdenen udenfor og hendes behov for, at vise verdenen hun egentligt ikke vil være en del af, at hun alligevel er i stand til, at leve op til dens mange latterlige og sygelige standarder.
Om Luke, den ultimative gode (og sunde) fyr, som vi fik et par korte glimt af i "En skønne dag". Om den langsomme, men samtidig smukke proces, at føle og få tillid er og den klare morale i historien om, at der er plads til dig i verdenen, uanset hvem du er og hvordan du ser ud.
Alt det var hvad der gjorde det svært for mig, at lægge bogen fra mig - også på de tidspunkter, hvor jeg ikke helt var fan af den.

"Det er perfekt. Det er uhyggeligt." 

Der var desværre de førnævnte tidspunkter, hvor min glæde for bogen dalede en anelse og det havde hovedsageligt noget med Lindsays forvandling at gøre. Uden at gå alt for meget i detaljer, vil jeg bare understrege, at en størrelse 38 ikke er overvægtig. Carey Heywood behandler så meget af vægtproblematikken i bogen med en god og sund hånd, men alligevel sneg der sig nogle, i mine øjne, uhensigtsmæssige kommentarer ind og jeg føler ikke, at hun runder det helt ordentligt af. 
Derudover, på trods af min glæde for lykkelige slutninger, så kan nogle ting godt gå for hurtigt og jeg ville også ønske, at hele historien bag Lindsays problemer fik mere opmærksomhed og mere kærlighed.

Alt i alt var det en blandet, men hovedsageligt god læseoplevelse og jeg er allerede igang med næste bind i serien and so far, so good.