mandag den 31. december 2018

Nytårsrefleksioner: 2018

"For last year's words belong to last year's language 
And next year's words await another voice." 


365 dage, 84 bøger og 23570 sider senere, har 2018 nået sin ende. 

En kåring som årets elev 2017 i Arnold Busck, skønne skoleophold, 3 små nye tatoveringer, bogcafeer, Comic Con i København, elevtræf og boghandleraften, flytning af butik, Bogforum og fantastiske forfatterarrangementer, kvalitetstid med mine søde veninder og dejlige familie og masser af kærlighed & kys med en ufattelig sød køkkenkyndige fyr.
Alt dét og mere til har været med til, at gøre 2018 til et fantastisk, højt værdsat og absolut uforglemmeligt år. 


Jeg gennemførte mit Goodreads-mål og læste endda 19 mere, end jeg havde målsat! Til gengæld fejlede jeg for alvor, atter engang, med mit Mountain-TBR mål, men hell, så har jeg til gengæld fulgt med i at læse de bøger, der er kommet ind ad døren i løbet af året. 


2018 var endnu et godt læseår for mit vedkommende, som I kan se ovenfor.
I tal lyder det på 2 1-stjernede, 5 2-stjernede, 35 3-stjernede, 26 4-stjernede og hele 16 5-stjernede læseoplevelser, så jeg kan virkelig ikke klage. Omend størstedelen af mine læseoplevelser dette år har været 3-stjernede, så har de 5-stjernede virkelig været ovenud-vildt-gode og jeg har udvalgt 6 bøger, som virkelig imponerede mig.


"Kragens kald" (Six of Crows #1) af Leigh Bardugo, fordi den var nervepirrende, vild, anderledes og absolut fantastisk.
Du kan læse min anmeldelse her.

"Skabt for dig" af Louise O'Neill, fordi den er barsk, tankevækkende og så stærk.
Du kan læse min anmeldelse her.

"Ravnenes hvisken" (Ravnenes hvisken #2) af Malene Sølvsten, fordi den var fed, overraskende og fordi den blæste mig fuldstændig bagover.
Du kan læse min anmeldelse her.

"Simon vs. the Homo Sapiens Agenda" af Becky Albertalli, fordi den var sød, havde de mest elskværdige karakterer og plantede det største smil i mit ansigt. 
Du kan læse min anmeldelse her.

"Knivens stemme" (Chaos Walking #1) af Patrick Ness, fordi den fik mig til at grine, tude og fordi jeg aldrig har læst en bog som den.
Du kan læse min anmeldelse her.

"The Hate U Give" af Angie Thomas, fordi den var rørende, skræmmende og lærerig, og fordi den er en af de vigtigste bøger, jeg slugte i 2018.


Læsemålet for 2019 vil atter være 65 bøger og jeg tænker også, at det skal være det eneste læsemål for 2019, for det er ærlig talt, hvad jeg lige kan overskue at sætte mig for.
I 2019 er det også tid til min fagprøve (gys) og forhåbentligt kan jeg snart kalde mig boghandler - hvor vildt er det ikke? Derudover krydser jeg bare fingre for, at 2019 viser sig lige så flot fra sin gode side, som 2018 har gjort - mere kan jeg virkelig ikke ønske mig.

Så tak for et skønt år, hvordan du end har været en del af det og jeg håber, at du får et fantastisk nytår - vi ses på den anden side!