onsdag den 26. december 2018

"Hvis det er os" af Becky Albertalli & Adam Silvera

{Dette er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls}

"... sådan er det vel med alle forhold. Man starter med ingenting og ender måske med alt." Titel: Hvis det er os. Forfattere: Becky Albertalli & Adam Silvera. Udgivelsesår: 2018. Sidetal: 449. Forlag: CarlsenPuls.

Mød Ben og Arthur. 
Ben er en drømmer - såret og i gang med at sende ex-kærestens ejendele tilbage til ham. Arthur er i New York for første gang - og kæmper for at komme til at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Er det skæbnen? Det ser sådan ud. Men efter en række katastrofale første dates, bliver Ben og Arthur måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Hvis det er os er en roman om at tro på kærligheden, selvom skæbnen stiller forhindringer i vejen. For hvad hvis det virkelig er os?


"Hvis det er os" er en sød historie om kærlighed. Både den første kærlighed, den flygtige kærlighed, den misforståede kærlighed, den eksplosive kærlighed og, naturligvis, den helt rigtige kærlighed. 

Bogen er smækfyldt med skønne karakterer - hovedpersonerne især, men virkelig også de personer omkring dem. De var så forskellige, men deres forskelligheder komplimenterede hinanden på de bedst tænkelige måder og det var lidt som om, at jeg kunne relatere til en lille del i hver karakter.

Ligesom karaktererne, komplimenterer Adam & Beckys skrivestil virkelig hinanden - de er lige dele quirky, kære og historien flød simpelthen bare. 
Det var faktisk lidt som at komme i YA-himlen, omringet af nørdede (og skønne!) referencer til andre fandoms - både nogle jeg kendte og andre jeg helt klar skal have skiftet bekendtskab til.
Derudover har, ikke at jeg havde forventet andet, Becky & Adam virkelig sørget for, at præsentere så meget diversitet som overhovedet muligt og det lykkedes dem simpelthen på en så god og naturlig måde.

"Jeg vil gerne lære den virkelige verden bedre at kende. Ikke bare de verdener, jeg selv opfinder, eller dem, jeg laver i Sims. Men lige nu føler jeg mig bare ensom og uønsket i den virkelige verden." 

Historien var temmelig forudsigelig og omend der ikke behøver, at gemme sig en overraskelse ved hvert et hjørne, så savnede jeg alligevel en smule hjertebanken, der ikke skyldtes den søde kærlighed.
Med det sagt, så er det virkelig en god feel-good historie, der fik mig til at smile utroligt mange gange og som gav mig den der warm-fuzzy følelse undervejs.