onsdag den 10. oktober 2018

"Raptorer i paradis" (Supersaurus #1) af Jay Jay Burridge

"Tyrannens glatte krop, der var dækket af sorte fjer, skinnede i varmen, og den glinsede olieagtigt med grønne og blå stænk. Dens kompakte, muskuløse krop bølgede, mens den fortsatte med at modsætte sig sadlen ..." Titel: Raptorer i paradis (Supersaurus #1). Forfatter: Jay Jay Burridge. Udgivelsesår: 2017. Sidetal: 384. Forlag: Carlsen.

Forestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede. Denne verden tilhører SUPERSAURUS.

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden ...

Da Bunty, Beas fantastiske bedstemor, pludselig planlægger en eksotisk rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne Raptorer i Paradis, begynder Bea at stille spørgsmål. Store spørgsmål, som ikke engang hendes vidunderlige gudfar, Theodore, vil besvare.

Og jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af. Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse,eller er det begyndelsen til et eventyr for livet?


Jeg havde luret lidt på "Raptorer i paradis" i butikken, så da jeg til mit sidste skoleophold skulle have læst en børnebog, var det slet ikke så svært, at vælge fra de mange skønne bøger på reolen (jo, det var da så, men jeg er nu ret glad for, at valget endte med denne).

Da jeg er en sucker for all-things-dinosaury (Jurassic Park var lykken, da jeg var barn (det er det i øvrigt stadigvæk)), var det en sand fornøjelse at forsvinde ind i junglen på Aru, hvor dinosaurerne levede iblandt menneskerne. 

"Vandet under pterosauren blev mørkt, og en kæmpemæssig mosasaur dukkede op til overfladen. Den havde munden på vid gab, og der var frit udsyn til dens imponerende rækker af store tænder. Den slugte pterosauren hel. Bea og Carter så på hinanden og sank begge voldsomt."

Burridges bog om dinosaurer er fyldt med mysterier og jo dybere jeg kom ind i junglen, jo flere ting, sandheder og væsner kom der frem i lyset. Derudover er hans beskrivelser så gode og detaljerede, at jeg hurtigt kom til at føle, at jeg var lige dér på øen med Bea og de andre på en nervepirrende og herre fed rejse.

Alt dét, samt de mange flotte illustrationer udgjorde simpelthen bare det perfekte match for mig! Jeg var ganske enkelt helt væk i min læsning og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg læse resten af serien også. 


Noget jeg især også synes er fedt ved bogen er, at der er lavet en app til - Supersaurs (appen er engelsk) - hvor der både er en "Play"-funktion, hvor du får nogle opgaver, som du skal løse, for at komme videre & en "Look"-funktion, hvor du kan scanne de mangle fine illustrationer i bogen, der så bliver vakt til live. 
Jeg blev godt nok så opslugt af bogen, at jeg glemte, også at bruge appen, men jeg hyggede mig gevaldigt med den de første 50-60 sider.