søndag den 7. oktober 2018

"Godnathistorier for rebelske piger" af Elena Favilli & Francesca Cavallo

"Når hele verden er tavs, 
får selv en enkelt stemme magt."Titel: Godnathistorier for rebelske piger - 100 fortællinger om exceptionelle kvinder. Forfattere: Elena Favilli & Francesca Cavallo. Udgivelsesår: 2017 (originalt: 2016). Sidetal: 212. Forlag: People's Press. 

100 fortællinger om 100 exceptionelle kvinder fra hele verden, der har drømt sort og har bidraget til at gøre været til et bedre sted. 

Godnathistorier for rebelske piger genopfinder eventyret og inspirerer piger overalt til at gå efter deres drømme.

Mød Kleopatra, Astrid Lindgren, Coco Chanel, Aung San Suu Kyi, Michelle Obama, Malala, Marie Curie og mange flere enestående kvinder med exceptionelle liv.


"Godnathistorier for rebelske piger" er en vidunderlig, farverig og vigtig bog, der er en hyldest til alle de fantastiske kvinder, der har været igennem tiden. Rent faktisk er det en hyldest til alle kvinder generelt og ikke på en mandehadsk måde, men som en virkelig fin reminder om, at kvinder også kan.

"Tro ikke at din ene stemme ikke gør nogen forskel. Regnen, der lindrer den tørre jord, består af enkelte dråber." 

Jeg knuselsker bogen og dens formål, hvor smukt kreeret den er, men især også at se, hvor stor interesse der er i bogen hele verden over.
Jeg elsker, at kvinderne i bogen er så vidt forskellige, - for det er vi jo - at den tager fat i så stort et problem, uden at gøre værket negativt på nogen måde og at det er en eventyrbog som alle andre - med en enorm målgruppe og en enorm indflydelse.

Det var så hammer inspirerende, at læse alle disse kvinders eventyr - både dem, jeg allerede kender til, men også alle disse, for mig, nye og stærke kvinder, der gjorde deres for at blive hørt og for at gøre en forskel - uanset deres baggrund og erhverv.
Det er en, hvis I var i tvivl, anbefalelsesværdig, tidsløs og enestående bog, der, i mine øjne, burde stå i alle hjem. 

Lille bonusinfo: Manal Al-Sharif, der også er portrætteret i bogen, er lige nu aktuel med bogen "Med hånden på rattet" og kommer til årets Bogforum - jeg håber på, at kunne få hendes signatur ved hendes eventyr, for hvor fedt kunne det ikke lige være??