torsdag den 27. september 2018

"For evigt, måske" af Anica Mrose Rissi

{Bogen er et anmeldereksemplar fra CarlsenPULS}

"Det var for meget, og det var perfekt."



Titel: For evigt, måske. Forfatter: Anica Mrose Rissi. Udgivelsesår: 2018. Sidetal: 266. Forlag: CarlsenPULS.

Det er kun os, der betyder noget.
Dig og mig.

En gang imellem rammer kærligheden dig så hårdt, at ingen omkring dig forstår den.

Sådan har Bee det med Aiden, da han en kold forårsdag træder ind i hendes liv.

Aiden er sød, charmerende, flot og spændende, og han bliver Bees ét og alt. 

Og Bee får Aidens udelte opmærksomhed.

Hele tiden ...

Hvor lang ville du gå for kærligheden, hvis den satte mærker? 


Jeg har altid lidt svært ved, at anmelde denne type bøger. Den type bøger, der er så fængende, men som også får mig til at græde af vrede, græde over hvor trist jeg blev af handlingen og som til tider gjorde mig fysisk dårlig. 

Det betyder ikke, at bogen ikke er god, for det er den. Den er på sin helt egen måde smuk, rørende, barsk og fantastisk, men den trykkede også på en hel masse knapper indeni mig, som få bøger gør og omend det er vigtigt, at der findes bøger, der trykker på lige netop de knapper, så gør det også ondt, at nødvendigheden for det er der.

""Jeg elsker dig," sagde han ind i mit øre, inden han kyssede det, og jeg følte mig tilgivet for det, jeg muligvis havde gjort galt." 

De sidste par kapitler virkede for mig lidt rodede og forhastede, hvilket jeg virkelig ærgrede mig over. I mine øjne, kunne Rissi nemlig sagtens have dedikeret flere sider, til at afrunde historien ordentligt - ikke at slutningen på nogen måder var dårlig, men den var en smule mangelfuld.

Med det sagt, så er det uden tvivl en tankevækkende bog om uskyldighed, om kærlighed og om at være så forgabt, at man ikke længere kan se klart. "For evigt, måske" er den type bog, der desværre er aktuel og som der, også desværre, burde være mange flere af. 


Der er hjælp, at hente: