mandag den 7. maj 2018

Comic Con Copenhagen '18


I lørdags kørte jeg til det store København sammen med Rikke og Mads, for at opleve det meget omtalte Comic Con Copenhagen.
Mit program var egentligt tætpakket, men undervejs fandt jeg ud af, at noget måtte skæres væk, fordi jeg simpelthen blev for overvældet (og skør i bolden af at sidde stille SÅ længe), så desværre så jeg ikke alle dem, jeg gerne ville se, men jeg havde stadigvæk en fantastisk dag.
Dette bliver et lid længere indlæg af slagsen, men jeg håber, at I når hele vejen igennem.Efter lidt udfordring med at komme ind (først en lang kø, der strakte sig flere hundrede meter og derefter lidt problemer i forhold til presseadgang, som de desværre ikke helt var forberedt på), fandt vi vejen til første punkt på programmet, nemlig Pilou Asbæk.
Han fortalte om sin rejse igennem sin skuespillerkarriere, om producere/direktører, der ikke engang gad at lære hans navn, om medskuespillere, der ingen respekt for nye skuespillere havde, om at blive spyttet på og om at gå til nye auditions hver uge, hvor han bliver målt og vejet på alt han er, og hvilken udfordring det kan være, at holde hovedet højt på sådanne tidspunkter.

Han fortalte også om sin GoT-audition, som han endte med at måtte winge fuldstændig & alligevel endte med at brilliere. 
Jeg var forberedt på en masse GoT snak, men jeg var SLET ikke forberedt på, hvor freaking sjov manden var. Jeg grinte nærmest hele vejen igennem hans Q&A og udover at, langt om længe, have lært at udtale hans navn korrekt (sorry), så var det virkelig også et tankevækkende, inspirerende og interessant oplæg. 


En jeg især havde glædet mig til at se, var Mark Sheppard og jeg må nok indrømme, at jeg gik fra hans Q&A med lidt blandede følelser. 
Han var enormt sassy & sarkastisk, hvilket jeg sagtens kan leve med, men ind i mellem var det tydeligt, at han kedede sig over spørgsmålene og brokkede sig over, at han havde hørt dem alle før. Jeg kan godt se, at det bliver trivielt i længden, men jeg tror, at han glemte, at selv om han har hørt spørgsmålene før, er det langt af de færreste i publikummet, der har hørt svaret.
Dog havde han helt klart også sine gode øjeblikke, hvor han med glimt i øjet, sagde noget lidt smågrovt, hvor han hyldede folks udklædninger og hvor han talte om, hvor enormt fedt han synes, at sådan noget som Comin Con er - fordi det bringer folk sammen.

Her er et lille klip fra hans Q&A, som jeg især godt kunne lide: 
Sidst på programmet var Manu Bennett, som simpelthen var så levende og hans Q&A fløj virkelig afsted - ikke med så mange spørgsmål, for damn, den mand kan fortælle historier, men det var simpelthen så spændende, så det gjorde mig intet.
Han fortalte blandt andet om alle de gange, han har haft nogle klare billeder i hovedet af visse scener og faktisk endte med at ændre det egentlige manus, fordi hans ideer var så ekstremt gode.
Han talte også om sin kærlighed til musik - noget han fik fra sin mor, der desværre døde i en alt for tidlig alder og at han også i sin søgen efter sig selv efter netop tabet af hende, ledte ham til dans og ballet, som han blandt andet har brugt i kampscener i tv-serien Spartacus.
Manu var enormt levende, han trak publikum med op på scenen og man sad næsten tryllebundet med øjnene klistret til ham, mens han fortalte om alt dét han har oplevet og finder interessant.

Her er et lille klip, hvor han fortæller om en scene i Hobbitten, som han har haft indflydelse på: 
Derudover brugte vi bare en del tid på, at gå rundt og samle indtryk. Stedet var egentligt ikke så stort, men det var smækfyldt med mennesker, så det tog ofte ret lang tid, at komme fra et sted til andet.
Det er måske også noget, jeg kunne tænke mig var anderledes til en anden gang: mere plads.
Der kommer enormt mange mennesker - nok også flere for hver gang sådan noget bliver holdt - og der danner sig hurtig "trafikpropper" når der skal tages billeder af enten de spændende boder, flotte udstillinger, dygtige cosplayers (!!) og generel interesse for stedet. Desuden var lyden og musikken fra selve messen lidt forstyrrende under Q&As, men rent placeringsmæssigt, kunne de ikke havde planlagt det anderledes.


Det var en ekstremt spændende dag, men jeg blev også hurtigt rundtosset, overvældet, ekstremt mennesketræt og også ærgerlig over, ikke at kunne komme igennem eller til nogle steder.
Det er så også kun 2. gang, at Comic Con bliver afholdt i DK, så det er uden tvivl et work-in-progress. Jeg synes i hvert fald, at de på trods af alt gjorde det ret godt og det er ikke sidste gang, at jeg er at finde på sådan en messe.


Jeg kom naturligvis ikke tomhændet hjem og på trods af mangel på vægplads, kunne jeg ganske enkelt ikke stå for de mange flotte posters, der var at finde på messen og jeg endte med disse: 


"The Prisoner of Azkaban" & "The Phantom Menace" kunne jeg slet ikke stå for. Der var SÅ mange fine prints på standen & jeg ærgrede mig lidt, for da jeg spurgte efter et visitkort, snakkede manden på standen (haha) om, at han ikke havde noget med, at forsendelse fra UK var så dyrt og at det ikke kunne betale sig, men! Jeg har fundet hans shop på Etsy her og det er slet ikke så slemt.
Jeg elsker simpelthen det lidt nostalgiske look på plakaterne med årstal & producer."Supernatural"-plakaten købte jeg ved Geeky Ninja & jeg elsker hvor simpel den er, men at den alligevel giver mig lyst til at synge sangen højt.


"Wonder Woman" & "Stranger Things" købte jeg ved The Zero Rooms stand. Der var SÅ mange fede plakater ved dem og det var svært at "nøjedes", men det går nok for nu.


Sidst, men ikke mindst, viste Rikke & Mads mig Nikki Smits stand, hvor jeg købte dette lille Niffler postkort (som aldrig bliver sendt).
Derudover fandt de andre disse Comin Con-coins, som der kun er 1000 af, så jeg blev selvfølgelig hammer glad, da de havde taget en til mig også (mens jeg så Mark Sheppard).


That was it, men det er vist også fint at stoppe nu, inden jeg får skrevet en hel roman. 
Var du afsted og hvad synes du om det? 

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig dag, jeg var derinde søndag, og der var slet ikke så mange mennesker. Dog var der formentlig heller ikke alle de flotte cosplayers. Jeg ærgrer mig lidt, efter at have læst dit og Rikkes indlæg, at jeg ikke fik set Manu Bennett, men jeg nåede Pilou Asbæk, som også om søndagen, var hylende morsom :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være, at man skal vælge søndagen en anden gang, for pyh, alle de mennesker ...
   Bennett var noget for sig, men åh, Asbæk var altså også fantastisk! :-)

   Slet