torsdag den 15. februar 2018

"Kragens kald" (Six of Crows #1) af Leigh Bardugo

{"Kragens kald" er et læseeksemplar fra mit arbejde.}

"Han var stille et øjeblik, så sagde han: "Forstår du det lidt bedre nu? Hvordan det er at møde en kraft så fremmed? At stå ansigt til ansigt med en fjende med så unaturlig en styrke?""Titel: Kragens kald (Six of Crows). Forfatter: Leigh Bardugo. Udgivelsesår: 2018 (originalt: 2015). Sidetal: 456. Forlag: CarlsenPuls.

Ketterdam: Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt.
Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen: 

En hævntørstig straffefange

En skarpskytte med meget dårlig dømmekraft

En rigmandssøn med en mystisk fortid

En spion kendt som Genfærdet

En magisk hjerteknuser med en tragisk kærlighedshistorie

En tyv med talent for kreative flugter

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig.
Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først ...


"Kragens kald" er spændende, nervepirrende, spøjs, dyster, smuk og smækfyldt med små guldkorn, der både overrasker og rammer læseren. 
Det er en historie og et plot, som jeg personligt ikke har set nogen afskygning af før, hvilket gjorde læseoplevelsen unik og nærmest umulig at lægge fra mig. 

"Kaz lænede sig atter tilbage i stolen. "Hvordan stjæler man nemmest en mands tegnebog?"
"Kniven mod struben?" sagde Inej.
"Revolver i ryggen?" spurgte Jesper.
"Gift i hans bæger?" foreslog Nina.
"I er så rædselsfulde," sagde Matthias."

Jeg tror ærlig talt ikke, at der var noget ved "Kragens kald", som jeg ikke kunne lide.
Jeg var en anelse nervøs for de mange skiftende POV's i starten, for om det ville blive for forvirrende, at befinde sig i så mange karakterers hoveder, men ærlig talt, så endte jeg bare med at holde så meget mere af dem på den måde.

De er hver især enestående og gemmer alle på en hjerteskærende historie og jeg havde virkelig ikke forventet, at jeg ville føle så stærkt for dem alle - slet ikke, når jeg tænker på de kort de var givet og selv gav ud. 

"Kragens kald" er en bog, der vil hænge ved mig længe og som jeg er så taknemmelig for, endelig at have læst.
Det er en bog, der så let og elegant hoppede ind på listen over mine favoritbøger og en bog jeg vil anbefale højlydt og ekstremt.

Kan toeren ikke bare blive oversat med det samme??