tirsdag den 20. februar 2018

"Hazel Wood" (The Hazel Wood #1) af Melissa Albert

{"Hazel Wood" er et læseeksemplar fra mit arbejde.}

"Historierne er perfekte. Historierne er verdener."Titel: Hazel Wood (The Hazel Wood #1). Forfatter: Melissa Albert. Udgivelsesår: 2017. Sidetal: 400. Forlag: CarlsenPuls.

Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland - den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår. Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: "Hold dig væk fra Hazel Wood" ... 


"Hazel Wood" er dyster, mystisk og snørklet på en sær og fascinerende måde.
Det var næsten som at være barn igen - at få læst historier højt, som jeg ikke altid kunne finde hoved og hale i, men som alligevel var nærmest umulige at give slip på. 

Alice, hovedkarakteren, er ikke den mest sympatiske, men hun er barsk, hun er omringet af magi og af disse gådefulde vibes og hun passer perfekt ind i dette lidt småtwistede eventyr.
Udover Alice var der også en del småskæve karakterer, der virkelig gjorde læseoplevelsen både bizar, skøn og skræmmende og det var virkelig den perfekte blanding for mig.

"Og det fik mig til at spekulere på, om vi mon mindede en lillebitte smule om hinanden. Vi opførte os, som vi gjorde, for at klare os, mens vi gemte på en kerne, der var et mysterium selv for os selv."

Jeg nød især eventyrene i historien (omend de også skræmte mig en smule). De gav historien en sær dybde og jeg tror ærlig talt, at jeg kunne forsvinde væk i dem, hvis forfatteren nogensinde beslutter sig for, at udgive "Eventyr fra Hinterland" *hint hint*.
Derfor var jeg også langt større fan af anden halvdel af bogen - den første del var interessant og opbyggede historien, men det var da jeg nåede til anden halvdel, at jeg for alvor havde besvær med, at lægge bogen fra mig.

Jeg - og mange andre, tænker jeg - suger historier og bøger til mig på godt og ondt, som er det livliner, jeg konstant er i mangel af.
"Hazel Wood" får mig dog til at tænke tanken: "Hvad hvis det alt sammen er ægte?" Og for første gang kigger jeg på mine fyldte bogreoler og gyser en smule.