onsdag den 24. januar 2018

"The Princess Saves Herself in this One" (Women are some kind of magic #1) af Amanda Lovelace

"when i had
no friends
i reached inside
my beloved
books
& sculpted some
out of
12 pt
times new roman.

- & it was almost good enough."Titel: The Princess Saves Herself in this One (Women are some kind of magic #1). Forfatter: Amanda Lovelace. Udgivelsesår: 2017 (originalt: 2016). Sidetal: 199. Forlag: Andrews McMeel Publishing. 

A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, & you. the princess, the damsel, & the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader & all of humankind. Explores life & all of its love, loss, grief, healing, empowerment, & inspirations.Poesi er næsten altid enten/eller for mig og jeg må sige, at 'The Princess Saves Herself in this One' ramte plet på utrolig mange punkter.

Alle følelserne: smerten i fortiden, styrken i at vide, at der er lys forude og at finde dét lys - alt er så tydeligt i ordene, Amanda har skrevet og sjældent har jeg følt så meget, på så kort tid og ved så få ord.

"... a girl
unable to bring
herself to cry
because if she
finally cries
then that means

it really happened."

Det sjove med ord - og måske endda poesi især - er, at de er skrevet med særlige hændelser i tankerne og omend jeg ikke kunne identificere mig med alt der tydeligvis lå bag digtene, så var der alligevel en snert af genkendelse i størstedelen og dét var både barskt og smukt at opleve.

Digtene er forholdsvis korte, simple endda, men de er så sigende, så rammende og absolut dybe.
Derudover er der en tydelig snert af bognørd gemt i digtene og Amanda er uden tvivl et potterhead - noget der både var relaterbart, rart og var en klar bonus til en i forvejen fantastisk læsning.