søndag den 21. januar 2018

Nyt på reolen #31: Fødselsdags- & julegaver

Med decembermåned lidt på afstand, er det vist på tide, at jeg viser de boglige gaver fra december frem.
Jeg blev nemlig forkælet SÅ galt, fra dem jeg holder af (og også lidt af mig selv ...) og det er noget, jeg gerne vil reklamere med (et liv med fantastiske mennesker er skønt, kan vi vist roligt blive enige om). 


Dagen hvor jeg blev fejret med sang (og ufattelige mængder af kanelgifler), fik jeg fem fine bøger:


'Det lille hus ved floden' og 'Huset ved søen' af Laura Ingalls Wilder fik jeg af min kære mor. Det er en bog- & tv-serie, vi havde sammen da jeg var barn og det er så fedt, stille at få samlet bøgerne ind til egen samling nu. 


'Takt og tone' af Emma Gad fik jeg af min søde veninde/kollega, der muligvis mener, at jeg mangler begge dele (og hun har muligvis (måske endda pænt meget) ret). 

'The Princess Saves Herself In This One' af Amanda Lovelace & 'The Sun and Her Flowers' af Rupi Kaur fik jeg af to søde veninder, der dermed har udvidet samlingen af min nyeste afhængighed: poesi. 

Til jul blev jeg endnu engang forkælet af min mor (seriøst, hun sparker røv på så mange skalaer - især på gavefronten) og mange serier blev fuldendt (eller - i hvert fald med de bøger, der rent faktisk er kommet på dansk so far). 


Med 'Sværd af glas' & 'Kongens lænker' af Victoria Aveyard kan jeg langt om længe læse videre i serien, efter at 'Rød dronning' overraskede mig lidt for snart 2 (!!) år siden. 

'Den sorte kætter' & 'Skyggernes trone' af Leigh Bardugo har jeg higet efter, lige siden at 'Pigen og mørkningen' tog mig med storm.

'Bronzenøglen' af Holl Black og Cassandra Clare er den 3. bog i Magisterium-serien og jeg glæder mig til at se, hvad Call og flokken har fundet på. 

Sidst, men ikke mindst gemte 'Ravnenes hvisken 2' af Malene Sølvsten sig også under træet og selv om den første bog ikke just blæste mig omkuld, så er der alligevel en stor del af mig, der er pisse nysgerrig efter at se, hvilken vej historien går. 

I decembers mulm, mørke, stress og jag, valgte jeg at sætte 'Treat yo self' højt på listen af prioriteringer og det blev også til et par bøger, nemlig:


'Skildpadder hele vejen ned' af John Green, der var min tidlige fødselsdagsgave fra mig til mig. Jeg higer ikke direkte efter den, men det er John Green og derfor må jeg bare læse den.

En nat faldt jeg over et bokssæt med 3 af 'William Shakespeare's Star Wars': 'Verily, a new hope''The Empire Striketh Back' & 'The Jedi Doth Return' af Ian Doescher, som blev en ... lad os kalde det en forsinket fødselsdagsgave til mig selv. Jeg mangler naturligvis de 3 første, før jeg kan gå i gang med dem, men så er samlingen startet. 

Sidst, men ikke mindst, købte jeg 'Our Numbered Days' af Neil Hilborn som en julegave til mig selv (because I'm worth it). Jeg har set videoen hvor han læser 'OCD' højt så mange gange og har fået kuldegysninger hver eneste gang, så den måtte jeg også have til samlingen. 

Så med 11 firkantede pakker fra skønne folk og 5 bøger fra mig selv (...), voksede min samling med 16 bøger i december og nu venter jeg bare på, at få muligheden for at læse dem alle.