lørdag den 18. november 2017

Bogforum 2017 - Lørdag d. 11.11

Lørdag startede mere roligt ud (jeg fik lov til, at sove til længere end kl. 04) og min dag var heller ikke komplet tæt pakket, omend jeg alligevel endte med, at løbe rundt til alt (typisk). 


Dagen startede ud med, at se søde Katja blive interviewet af Haidi W. Klaris omkring 'Sjælehenteren'. Det blev til et spændende oplæg, hvor de snakkede om religion, om hvad Katja selv tror på - eller nærmere håber på, nemlig at vi får en chance mere, når vi engang tager videre.
Derudover snakkede de selvfølgelig om Ravens fremtid og også om Katjas andre projekter.
Det blev også til lidt oplæsning af en af Katjas yndlingspassager i bogen - en lille bid af Døden, Jahve, Lucifer og selvfølgelig også Raven. Derefter farede jeg hen, for at få signeret 'Troldeliv - Julekalenderbogen' af Sissel Bøe og Peter Madsen. Køen var, for once, til at overskue og jeg fik både et lille citat af Sissel og selvfølgelig endnu en skøn tegning fra Peter. 


Jeg nåede lige, at få lidt af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahls oplæg omkring 'Mørkets søn'-trilogien med, hvor der blev læst lidt op ad den første bog og hvor der bagefter blev tid til en lille signering på standen. Jeg har virkelig nydt de første 2 bøger i trilogien og jeg ser meget frem til den 3. og sidste også.


Efter en kort middagspause blev det tid til at se Siri Pettersen, der talte om hendes trilogi 'Ravneringene'.
Jeg havde, naturligvis, set forkert på programmet og kom derfor forsent og fandt en lidt ringere plads i den massive folkemængde, der var mødt op for at se hende. 

Jeg nåede ikke, at få særlig meget med - både på grund af min dårlige placering, skod-hørelse og mit besvær med, at forstå norsk, men Siri er SÅ sød og heldigvis skulle jeg jo også se hende søndag.
Med lidt besvær fandt jeg også frem til hendes signering og det var simpelthen lykken. 


Jeg har endnu ikke læst noget af Paula Hawkins, men jeg havde møvet hende ind på mit program og fik set hende i auditoriet.
Det var ret spændende, at høre om hendes skriveprocesser, hvordan hun startede med at skrive noget chick-lit lignende, men hvordan det bare blev mere og mere dystert, indtil hun fandt ud af, at hun var skabt til krimier/thrillers. Derefter blev det, langt om længe, tid til et af Bogforums højdepunkter for mit vedkommende, nemlig Adam Silvera. Jeg havde set ham i presseloungen tidligere på dagen, men åh, at endelig få mit Silvera-fix var fantastisk.
Jeg har lavet et lille filmklip fra interviewet og på trods af baggrundsstøjen og mine rystende hænder, kan man vist godt fange, hvad essensen af hans personlighed er:
Sidst, men ikke mindst, stod Hella Joof på programmet, som blev interviewet af intet mindre end en præst.
De fik hurtigt sat en hyggelig psykolog-samtale-stemning op, hvor Hella smed skoene, blev lagt til rette på sofaen og talte om hendes barndom, hvad hun egentligt tror på og hvad hendes fremtidige projekter indebærer. 
Hun er SÅDAN en rar kvinde, der er fængende at høre på, har en skøn holdning til livet og deler glædeligt ud af alt det lys hun finder. En perfekt slutning, på en Bogforums-lørdag!


Lørdag aften skulle jeg traditionen tro, spise sammen med en sød flok bloggere og det var hyggeligt som altid, at catche lidt op med nogle og sætte ansigt på andre - et efterhånden uundværligt lille arrangement, hvis I spørger mig.