onsdag den 20. september 2017

Fantasyfestival 2017: Søndag d. 17.09.


Søndag startede for mit vedkommende ud med et spændende oplæg om seje kvinder og nordisk mytologi, hvor bibliotekar Gitte H. Pedersen interviewede Sidsel Katrine Slej og Mette Finderup om emnet.
Det var ekstremt spændende, at høre deres samtale og de kom virkelig vidt omkring.
Blandt andet fik de snakket lidt om aldersforskel på par i fantasygenren, - noget vi vist godt kan kalde en 'Twilight'-effekt - men at alder nok ikke betyder det samme i overnaturlige væseners hoved og at de, på trods af flere hundrede års erfaringer, ikke føler sig meget ældre, end da de stoppede med at ældes.
Sidsel og Mette fortalte også, at de fandt nordisk mytologi spændende, fordi det er et nærliggende og bredt emne, noget vi danskere til dels er vokset op med, men at det også er ekstremt vigtigt at holde balancegangen mellem, at være tro mod sagnene og at skabe sin egen historie.

De snakkede om, at seje kvinder ikke nødvendigvis er dem, der har store muskler og har reddet verden, men at det også er dem, der tager kampen op mod sine indre dæmoner. At det er dem, der kæmper for, at rette op på det, der ikke fungerer - om det så er politikken, opvasken eller børneværelset er underordnet.
Jeg tror, at jeg kunne blive ved med at fortælle om oplægget, men jeg vil runde den af med, at rose Gitte, for at være en virkelig dygtig (og sjov!) interviewer og selvfølgelig også Sidsel og Mette, for nogle virkelig spændende og lærerige svar. Derefter stod der 'Fantasyquiz med Boris Hansen' på programmet og sammen med Regitze og Rikke (kald os endelig bare The Dream Team) og svar som 'Morika', 'Ori' og 'ulv' formåede vi at komme på en flot andenplads - kun 1 point fra vinderholdet.
Det var ekstremt hyggeligt og Boris var en underholdende quizmaster, der sørgede for at tiden fløj afsted og at vi alle fik en virkelig god og utroligt sjov oplevelse med i rygsækken.Resten af eftermiddagen stod på lidt hygge med en masse skønne folk og forfattere på DreamLitts stand, hvor jeg høstede en masse signeringer ind (det kan jeg så godt lide!), lidt forberedelse til interviewet med Katja, endnu en brandvarm (og brandgod) pandekage som frokost og ellers lidt udforskning af festivalen.
Vi fandt, til Rikke og Mads' store fornøjelse, et sted, hvor man kunne holde ugler og da tørsten meldte sig, faldt jeg over 3 personer, der sad i en hyggelig krog og skabte en fantastisk stemning med skøn musik.


Da jeg, sjovt nok, ikke selv kunne tage billeder, har jeg fået lov til, at låne et af søde Rikke.

Det sidste punkt på dagens program var at interviewe Katja Berger omkring hendes nye bog 'Sjælehenteren', som jeg har betalæst og knuselsker. Jeg var, naturligvis, hammer nervøs, - let's face it, sceneskræk er og bliver min ting - men Katja er heldigvis en så rar person og vores lille samtale gik så godt.
Derefter høstede jeg en lille krusedulle (og sjæl ...) ved Katja og det var den perfekte afslutning, på endnu en spændende dag.


Det er langt fra sidste gang, jeg besøger den imponerende Fantasyfestival i Esbjerg og allerede nu, glæder jeg mig til endnu en weekend i fantasyens tegn næste år.

Her til slut er der lige lidt flere stemningsbilleder af boder, musikanter, forfattere, området og lokalerne fra weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar