søndag den 25. september 2016

Bogbloggertræf #2 - 2016

I går var der endnu engang bogbloggertræf og det var med sommerfugle i maven, glæde og store forventninger, at jeg vendte bilen mod Aalborg og et rent lykke-arrangement for bogelskere. Denne gang var der også forfattere blandt os og det var rigtig spændende at have dem med til træffet - både fordi der var mulighed for at lære dem bedre at kende, men også for at høre deres tanker og dét at have dem at sparre med.

Der er noget helt fantastisk ved, at så mange bogbloggere bliver samlet i samme rum og at vide, at man er omringet af mennesker, der har det lige som en selv og 
at være fælles om vores store kærlighed til litteraturen - det er ganske enkelt magisk.


Pigerne havde endnu engang pyntet lokalet så fint op - denne gang i lillae toner - og med gaver, afrevne sider, bøger og bogmærker som bordpynt.
Den første gave stod allerede klar ved vores pladser, nemlig 'Skyriel' af Lene Dybdahl - en lækker og flot bog, som jeg absolut ser frem til at dykke ned i.

Mens vi ventede på, at årets hemmelige gæst fandt vejen mod arrangementet, gik vi ombord i den lækre buffet (og fordi jeg havde så forfærdeligt travlt, med at skovle den lækre mad op på tallerkenen og ind i munden, har jeg desværre ikke fået taget billeder).


Den hemmelige gæst viste sig at være debutantforfatteren Malene Sølvsten, der simpelthen har taget Danmark med storm, med sin fantasy-roman 'Ravnenes Hvisken'.
I de fine pakker på bordene gemte der sig et eksemplar af hendes bog til gæsterne, så alle kunne få bogen signeret!Mens vi spiste blev der holdt forfatterinterview med Malene, hvor hun blandt andet talte om hele hendes udgivelsesproces, lidt om hverdagslivet og også om hvilke bøger hun selv holder af. 
For eksempel er hun stor fan af Charlaine Harris og fortalte også, at når hun nogle gang er i tvivl om noget, stiller hun sig selv spørgsmålet: WWCHD - What Would Charlaine Harris Do? 

Malene fortalte også om bogen, om nogle af de overvejelser hun har gjort sig og hvordan hun, uden at vide det, har krydset nogle grænser, der normalt ikke krydses i genren. Som eksempel foregår hendes historie i Nordjylland og nogle stednavne bunder i eksisterende byer og nogle har hun opfundet - noget der egentligt ikke normalt blandes, men som stadig fungere naturligt og godt i historien.
Hun fortalte om, at hendes bog i redigeringsprocessen faktisk endte med at blive længere og hun fortalte omkring hendes overvejelser i forhold til titel på bøgerne og omkring hvilke karakter hun især holdt af.

Det var som altid spændende at blive lukket ind i forfatterens hoved og Malene Sølvstens søde og hyggelige væsen, gjorde det til et helt fantastisk interview!


Heller ikke denne gang var der blevet skåret ned på forkælelserne og en bookiebag FYLDT med skønne godter, fandt sin vej til gæsterne!
Konkurrencer gemte arrangørerne også på og der var mulighed for at vinde præmier, som vores gæsteforfattere have med!
Med forfattere som gæster, havde pigerne selvfølgelig også gjort tid og plads til signeringer - nogle bøger var med hjemmefra, nogle vundet i konkurrencer på dagen og andre gemte sig i godteposerne. Flotte kager er noget der hører til og i år havde Michelles mor skabt den fineste og mest kreative kage (og man skulle tro den var lavet af guld, så hurtigt vi hoppede op af stolene, for at tage billeder af skønheden!).

Mens kagen blev indtaget snakkede Mie, der bl.a. er redaktør og oversætter på DreamLitt, om sit oversætter-arbejde og hele processen med oversættelsen af Brandon Sandersons serie 'Fortropperne'.

Mie talte om dét, at skulle vælge mellem, at være tro overfor forfatteren eller fortælleren i en oversættelse og om hvor hammer svær en beslutning det kan være.
F.eks. kunne hun have valgt at være tro mod forfatteren og beholde de originale navne på de episke (Steelheart, Firefight og lign.), eller hun kunne være tro mod fortælleren, David, der synes at de episkes navne er absolut latterlige. 'Steelheart' ville f.eks. lyde SÅ sejt i en dansk bog, hvor 'Stålhjerte' derimod går over og bliver lidt kliché/plat agtigt. 


For en der elskede både 'Stålhjerte' og 'Ildkamp' (læs min anmeldelse af bøgerne her og her) og som venter spændt på den 3. bog, var det simpelthen bare afsindigt hyggeligt og interessant at høre om Mies oversætter-oplevelse og nogle af de tanker hun har gjort sig!


Der blev også plads til en god rask omgang debat, hvor vi blandt andet talte om dét at være aktiv hos hinanden som bloggere, hvorvidt forfattere bør være aktive på vores medier, når det omhandler dem - på både godt og ondt - og også omkring dét at give stjerner - hvilken effekt de har og hvordan de forskellige bloggere bruger og ser dem.
Det var som altid rart at vende tingene med alle de andre bloggere og høre deres ideer og tanker og igen var det virkelig rart med vores gæsteforfattere, der også deltog i debatten med deres syn på sagen.


Til sidst blev det IGEN tid til at blive forkælet og endnu en bookiebag endte i vores hænder (hvor der efterhånden ikke var plads til mere!).
Nedenfor kan I se, hvorfor folk havde kufferter med og hvorfor os bloggere idag, måske er lidt ømme i armene!OG så har Storytel også sponsoreret 1 måneds gratis abonnement hos dem, hvilket jo er absolut fantastisk! 

STORT tak til arrangørerne SimoneIrene og Michelle for at stablet det hele på benene og for at have tid, lyst og overskud til at sammensætte sådan en fantastisk dag for os alle!

Selvfølgelig også et stort tak til gæsteforfatterne Pernille VørsMarie-Louise RønningNick Clausen og Nanna Foss, for at have lyst til at være med til træffet og for donationerne til konkurrencer.


Derudover skal alle de dejlige sponsorere også have et stort tak for deres gavmildhed og for at bidrage til, at dagen blev lidt (læs: meget) federe: