søndag den 26. juni 2016

'Forbandede Kærlighed' af Colleen Hoover

"Gud giver os det forbandede, så vi ikke tager det smukke i livet for givet."

 

Titel: Forbandede Kærlighed. Forfatter: Colleen Hoover. Udgivelsesår: 2016 (originalt: 2014). Sidetal: 371. Forlag: Lovebooks.

Dette er en gave fra Lovebooks.

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en stærk gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold kun baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet for deres forhold: Stil ikke spørgsmål om min fortid. Forvent aldrig en fremtid. De tror, at de kan håndtere det, men de indser hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, og som tiden går, falder Tate for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

"Forbandede kærlighed" er en hjerteskærende og hed fortælling om kærligheden, når den gør allermest ondt.
 
Det er anden gang, at jeg læser 'Forbandede Kærlighed' af Colleen Hoover og læseoplevelsen blev kun endnu bedre, anden gang jeg læste den.
Jeg tror både det hænger sammen med, at den denne gang var på dansk og jeg derfor fik alle små detaljer med og også at jeg virkelig er hooked på den genre p.t..
I hvert fald var det fantastisk at vende tilbage til Tate og Miles' historie, og føle alt de følte endnu engang.

"Det sker ikke så tit, men når jeg synes, en fyr er lækker, kunne det være rart, hvis det skete med en person, jeg rent faktisk havde lyst til, at det skulle ske med." 

Vi følger skiftevis nutids-Tate, der kæmper en brav kamp for både at holde ansigt, men også for at vinde den dystre Miles og hans hjerte, der desværre er blevet muret inde, og så fortids-Miles, hvor vi lige så stille igennem historien får afsløret hvad der egentligt er sket med den lækre, men småbitre, mand og afsløringen er absolut hjerteskærende.

Forholdet mellem Tate og Miles er simpelthen brandvarmt og lækkert. Gnisterne flyver nærmest ud af bogen i så stort et omfang, at jeg nogle gange blev nervøs for, om bogen ville bryde i brand.
Sorgen og frustrationerne fra Miles' fortidsdel står i tydelig kontrast til den umiskendelige og hotte tiltrækning mellem de to i Tates fortidsdel.

Sammensætningen af bogen på denne måde, gør læsningen ekstremt spændende og en smule oprivende, hvilket skaber en både interessant, men også en virkelig smuk læseoplevelse.

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Hoover kan noget helt særligt og jeg bliver aldrig træt af, at forsvinde ind i hendes bøger. Ligeledes har Hoover skabt endnu en bog, jeg længe vil sukke efter, hvilket jeg, ligesom Jamie McGuire (hvis citat I kan se på sidste billede), mener er talent på højeste niveau.

"Jeg stirrer på hende, fordi hun endnu ikke har sagt noget, men hendes nik er det sødeste, en pige nogensinde har sagt til mig." Hvis I ikke var klar over det, er der også lige nu en filmatisering af bogen igang, hvor smækrelækre Nick Bateman skal spille Miles!!