fredag den 13. november 2015

Bogforum 2015 - Søndag d. 08.11

Om søndagen havde vi heldigvis ikke et så stramt program, så der var der bedre mulighed for at komme rundt og se alle standende lidt nærmere.
Ideen var også, at vi ikke skulle købe så mange bøger, da vores kufferter var blevet pakket aftenen før (min med lidt mere besvær, end jeg havde håbet på), men det er jo svært, når man er omringet af  så mange skønheder!


Efter en lidt presset morgen og en stressende check-out fra hotellet, skulle vi se de 3 lyrikere, Caspar EricMarianne Larsen og Nicolaj Stochholm blive interviewet af Michael Bertelsen.
De læste op af deres respektive bøger og snakket lidt derom og derudover blev der også sendt postkort afsted, mod dem de helst ville sende til.
Det var et vildt hyggeligt, men mærkeligt interview. Jeg sad og grinede med et komplet 'what the fudge' følelse nærmest hele vejen igennem og ovenpå en morgen som vi havde, var det lige præcis det der var tiltrængt. 
Nicole Boyle Rødtnes snakkede om at skrive fantasy og signerede derefter bøger ved HUFs stand. Oplægget hørte vi desværre ikke så meget af, men jeg havde taget mit eksemplar af 'Skæbnedans' med, der er det første bind i hendes trilogi 'Elverskud', som hun var så sød at signere. Derefter traskede vi med ømme fødder rundt og nød synet af bogkærlighed i største format. Jeg er stadigvæk vildt imponeret over størrelsen på messen og over hvor meget de forskellige forlag havde gjort ud af det. Copenhagen Comics (eller Bogforum comics) havde gang i det helt store kreative værksted. Der var vægge at tegne på - både for de professionelle og også for børn og unge der kom forbi - og der var også mulighed for at tegne og lave perleplader inde på deres stand.  Palles Gavebod havde også fundet sig en plads i år, hvor der var mulighed for at børn kunne tegne det de ville mene var den perfekte verden - der var blandt andet en der havde tegnet en minion og synes det kunne være fedt at leve i en verden, hvor de rent faktisk var til (hvilket jeg faktisk er enig i, så yay you kiddo!).
Derudover var der også en tavle, hvor man kunne komme med nogle bud til, hvad Palles Gavebod skulle ændre navn til, når de nu launcher en ny side her i foråret. Jeg er virkelig stor fan af, at de inddrager børnene på den måde og viser dem at deres mening tæller og holder.


Rikke og jeg skulle lige forbi Alvildas stand og lure lidt igen, men... Så sad Peter Madsen tilfældigvis og signerede dér og så var det jo, at 'Eventyrbogen' blev solgt lige dér og så var det at vi købte den alligevel og fik de fineste signeringer på tegnemåden af den dygtige mand!
Det var uden tvivl det bedste 'impulskøb' på messen! 
Vi sluttede messen på Tellerups stand, hvor vi fik købt de sidste bøger og Rikke fik den sidste signering hun manglede af søde Louise Haiberg. Vi stod og sludrede lidt om en hyggelig weekend og fik sidst sagt pænt farvel, inden vi med alt for ømme fødder og alt for tunge kufferter og tasker, vendte næsen hjemad. 

Tak for i år allesammen! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar