torsdag den 29. oktober 2015

'Runemagikeren' (Sanddrømmeren #2) af Sidsel Katrine Slej

"Himlen var blå og luften klar, da de fløj hen over Norges smukke snedækkede fjelde. Fréa var stille. Hun følte sig tom indeni. Efterhånden som de nærmede sig Ods bolig, vidste hun dog, at hun måtte tage sig sammen og lægge sorgen til side."Titel: Runemagikeren (Sanddrømmeren #2). Forfatter: Sidsel Katrine Slej. Udgivelsesår: 2015. Sidetal: 288. Forlag: Turbine.

Dette er et anmeldereksemplar fra Turbine

Sanddrømmeren, Fréa, er tilbage i denne spændende opfølger til den første bog om pigen, der kan se ind i fremtiden.

Da Fréa kommer til Asgård for at begynde sin oplæring som valkyrie, finder hun hurtigt ud af, at det ikke er alt, hun er god til. Men Fréa har på den anden side nogle helt specielle evner. Hun er sanddrømmer og kan se fremtiden i drømme, og så mener Asgårds mest berømt vølve også, at Fréa kan lære at tøjle runernes magi.
Det er ikke kun Fréas forlovede, den mystiske Magne, der er interesseret i den smukke valkyrie, og snart får Fréa brug for alle sine evner, da nogen lykkes med at forgifte ungdommens æbler. Ondskaben rører på sig, og der snakkes i krogene om, at Fréas forlovede spiller en rolle i de ulykkelige begivenheder.


I 'Runemagikeren' fortsætter spændingen fra første bog fuldstændig. Det er tydeligt at Sidsel nu, efter at have bygget universet op i den første bog, har haft mere plads til at tilføje en masse drama og bestemt også lidt action!

Fréa kæmper ikke lige så meget med sig selv i denne bog - det er som om, at hun stille og roligt er ved at finde den vej hun vil gå, hvilket bestemt kun gør hende mere attraktiv som karakter. 
Meget af hendes energi går dog fortsat på, at lære traditionerne i Asgård at kende og jeg kan stadig godt lide, at hun stiller sig op og siger fra over for dem, hun mener er forældede og barbariske. Hun opfører sig mere og mere som en ægte heltinde. 

Der kommer en del sandheder på bordet i 'Runemagikeren' - mange af dem kom meget bag på mig og dét var virkelig med til at holde tempoet og spændingen på et højere niveau!
Derudover er der nogle twists, jeg ikke nødvendigvis er den største fan af, men som netop gjorde historien mere nervepirrende og interessant. 

Sproget er stadig let og forståeligt og på trods af al den drama, var det stadigvæk nemt at holde overblikket. Umiddelbart føler jeg dog, at målgruppen for fortsættelsen er en tand ældre, end den første bog. Dette er ikke nødvendigvis dårligt - tværtimod faldt jeg bedre i takt med historien.
Ligesom i etteren var der dog meget fart på handlingen - ind i mellem så meget, at jeg som læser ikke altid kunne nå at trække vejret, før historien farede videre og nogle situationer blev, i mine øjne, danset lidt for hurtigt over. 

Ikke desto mindre var 'Runemagikeren' en virkelig god fortsættelse på en virkelig spændende og overraskende historie og det er fedt at følge med i bogens og forfatterens udvikling. 

"Igennem vreden og hadet blev hun opfyldt af en indre styrke, der bredte sig i hele kroppen. Hun følte sig magtfuld. Magtfuld og uovervindelig."