torsdag den 13. august 2015

'The Death Cure' (Maze Runner #3) af James Dashner

“I don't think there is a right or wrong anymore. Only horrible and not-quite-so-horrible.” Titel: The Death Cure (Maze Runner #3). Forfatter: James Dashner. Udgivelsesår: 2012 (originalt: 2011). Sidetal: 329. Forlag: Chicken House.

The Trials are over. WICKED is planning to restore the survivors' memories and complete the final cure for the Flare.

But Thomas has already remembered more than they think. And he knows WICKED can't be trusted...

The time for lies is over. But the truth is more dangerous than Thomas could ever imagine. Will anyone survive the Death Cure?
Jeg ved ikke hvordan det hele gik fra, at 'The Scorch Trials' var en absolut fantastisk bog, til at 'The Death Cure' var overilet, ligegyldig og kedelig, men det var altså hvad der skete... 

Det virkede som om Dashner havde utrolig travlt med at afslutte bogen og det meste af handlingen blev smidt sammen i en stor, rodet bunke. Der hvor det ikke var rodet eller forhastet, var handlingen bare langsommelig. 
De følelser der var i bogen, og der burde have været mange, virkede overfladiske og tørre og jeg synes ikke, at de ting der skete med visse personer, fik opmærksomhed nok.
Jeg følte virkelig at Dashner fokuserede på alle de forkerte ting og udviste ligegyldighed overfor de ting, der rent faktisk 'betød' noget. 
Derfor sidder jeg tilbage med en totalt flad og skuffet følelse - kan det virkelig være den samme forfatter, der har skrevet alle 3 bøger? 

Slutningen af bogen var faktisk noget af det eneste jeg virkelig godt kunne lide - de nye muligheder og dét at slutningen ikke var den typiske lykkelige type. Den er realistisk og den efterlader meget til fantasien - hvilket jeg i dette tilfælde er stor fan af.
Jeg tror nemlig ikke, at denne trilogi ville kunne blive rundet af på den blomstrede og skønne måde, uden at hele historien ville føles forkert.

Jeg har dog på fornemmelsen, at filmen bliver langt bedre end bogen - eller jeg kan da i hvert fald håbe.. 


“Kill me. If you’ve ever been my friend, kill me.”