fredag den 26. september 2014

"Now is Good" af Jenny Downham

“I wish I had a boyfriend. I wish he lived in the wardrobe on a coat hanger. Whenever I wanted, I could get him out and he'd look at me the way boys do in films, as if I'm beautiful.” 
Titel: Now is Good. Forfatter: Jenny Downham. Udgivelsesår: 2012 (originalt: 2007). Forlag: David Fickling Books. Sidetal: 326.

Med kun få måneder tilbage at leve i er 16-årige Tessa mere klar over det end de fleste. Og selv om hun er vred, vred over smerterne og vred over det helt urimelige i, at hun skal dø, mens andre lever videre, vælger hun alligevel at leve den sidste tid helt til grænsen.
Derfor har hun lavet en liste over 10 ting, som hun vil gøre eller opleve, før hun dør. Nummer 1 på listen er sex. Og det skal vær i aften.
Men det er ikke altid, at det man ønsker er let at opnå. Eller at det man opnår, er det man faktisk har behov for. Nogle gange kan de mest uventede ting vise sig at blive vigtige og rykke langt op på listen og være helt fantastiske og helt utroligt krævende.


Bogen var god, den var sørgelig til tider og nogle enkelte steder ramte den rigtig og tårene kom frem.
Hovedpersonen Tessa er klar over at hun skal dø og selvfølgelig er det ikke fair, men hendes attitude gik mig lidt på i bogen. Tessa har behov for at rase ud, ikke kun via hendes liste, men også humørmæssigt.
Jeg følte virkelig med hendes stakkels far, som nok mest lever i benægtelse og der er et sted i bogen hvor hun også beder ham om at stoppe med at lade som om, at det hele bliver okay igen (indsæt gråd her!) Tessas far er vidunderlig og på trods af at være beskyttende og bekymret, er han en stærk mand der formår at lade Tessa være Tessa.
Tessa har også en.. forfærdelig veninde hvis du spørger mig, men på den anden side er hun lige det hun har brug for. En der ikke behandler hende som glas, en der ikke finder sig i hendes lort og en der alligevel ender med at være der til det sidste.
Og så er der Adam. Adam søde Adam, der virkelig gør mere end man nogensinde kan forvente af et menneske og som giver hende den slags kærlighed og omsorg hun har brug for.
Bogen er på ingen måde så fantastisk, som jeg havde regnet med, men den får fortalt det den skal, lige på og hårdt. Absolutely no sugarcoating it! Ingen kommentarer:

Send en kommentar